dilluns, 20 de setembre del 2010

Dia 20 de Setembre

Avui a classe de Gestió de l'informació i TIC hem explicat el llibre: Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. Hem extret entre tots les idees principals o interessants d'aquest llibre, com per exemple:
  • Posar un RSS al teu blog (Pàgina 34)
  • El blog serveix per tal de col·laborar en les diferents pràctiques i així poder aprendre. (Pàgina 40)
  • Adaptació a les noves tecnologies. No sempre ha passat que els professors estan més enrederits que els alumnes. Per tant, cal estar posat en les noves tecnologies. (Pàgina 25)
  • Què és fa en un blog d'aula? Penjar recerques, exercicis, recursos, ... També el blog del professor permet penjar apunts (Pàgina 44)
  • Finalitats didàctiques del blog. Sobretot, respectuós amb les normes ortogràfiques i gramaticals. (Pàgina 32)
  • La Blogosfera és un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global.(Pagina 27)

També, hem visitat d'altres blogs de mestres d'Educació Infantil.
http://bloc.ravalnet.org/bloc/9_bitacola_demestric
http://blocs.xtec.cat
http://blocs.xtec.cat/pimpambloc 
http://blocs.xtec.cat/ceipflix345


Què hi ha en un blog d'Educació Infantil?
Ens trobem el dia a dia dels nens per que els pares puguin veure les seves activitats, per l'interés de buscar una nova escola,... La protagonització del nen davant dels seus pares i que aquest ensenyi el que realitza a classe.

També, hi ha enllaços a blocs de mestres amb videos, imatges, activitats que es realitzen a classe, homenatges a escriptors, pintors o músics; espectacles interesants per anar a veure,...

Per exemple, en el blog http://blocs.xtec.cat/pimpambloc no es d'una escola sinò un blog del cicle inicial i serveix per saber que fa la classe quan estàs malalt, de viatge, etc.
El blog http://blocs.xtec.cat  és un espai per crear blogs i també buscar d'altres blocs d'interès.
I el blog http://bloc.ravalnet.org/bloc/9_bitacola_demestric és de l'Anna Pèrez, creadora de http://eduwiki.cat/index.php/P%C3%A0gina_principal i mestra d'Educació Infantil i TIC.

El dia a dia..

El dia 16 de setembre de 2010 el professor de Gestió de la informació i TIC ens ha demanat crear una compte delicious i posar-la al perfil del blog.

Els passos per enregistrar-se són els següents:
1. Entrar a la pagina: http://www.delicious.com/
2. Clicar en Join Now
3. Sign up for Yahoo
3. Crear una compte Yahoo
4. Entrar a la compte

Com penjar el compte de delicious al blog?
1. Entrar el teu propi blog
2. Opció de Disseny
3. Afegeix un gadget
4. Buscar la llista d'enllaços
5. Afegir el titul, el URL,...
6. Desar-ho

Aquesta pàgina es de gran interès perquè pots penjar totes aquelles webs que t'interessin o bé t'agradin per que els altres puguin saber més adreces d'interès.

Com pujar un powerpoint al blog

En l'anterior entrada no sabia com es pujava un powerpoint al blog. He trobat aquest video que ho explica molt bé i per tal d'ajudar als companys que no saben ho he penjat.

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents





En aquest powerpoint está resumit el primer tema del llibre Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

dissabte, 18 de setembre del 2010

El projecte de Pau





El dia 17 de setembre de 2010 van fer aquest programa a la Sexta: El proyecto de Pau. Programa on apareix Pau Gasol col·laborant amb UNICEF.

(En aquest espai només es veu la primera part del video, la resta es podem veure a Youtube:2/3 3/3

DIGITS. Del número al bit




       

       


En aquest video podem destacar diverses idees principals. Però, primerament, cal definir ordinador com a màquina per fer càlculs i comunicar-nos. També, la interactivitat organitza la informació a través d'enllaços.
El programa Xanadu creat per Ted Nelson que era una xarxa semblant a internet, donant lloc al hipertext i hipermedia.
Altres invents com el ratolí que podias anar d'un lloc a un altre de l'ordinador. I els primers hipermedia o programas interactius van aparèixer en CR-ROM, la majoria de caire educatiu; i el més destacat els videojocs.

diumenge, 12 de setembre del 2010

PRESENTACIÓ I PROPÒSITS

Benvinguts tots i totes al meu blog, el qual li posaré tot el meu cor perquè us agradi.

 Em dic Marta i sóc estudiant d'Educació Infantil a la Universitat Ramon Llull. Perquè he triat aquesta carrera? Ser mestra es una de les meves il·lusions des de ven petita, tan sols quan tenia 5 anys, aproximadament, ja jugava a ser professora. També, la satisfacció que té sentir-te realitzada, és a dir, poder ensenyar als altres el que tu saps i veure el seu aprenentatge.

 El que vull para aquest any és poder fer un bon treball i aprendre tot el possible sobre aquesta assignatura. En un futur serà molt important per a tot professor la tecnologia.

                                                                                              Fins aviat  =)