dilluns, 20 de setembre del 2010

Dia 20 de Setembre

Avui a classe de Gestió de l'informació i TIC hem explicat el llibre: Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents. Hem extret entre tots les idees principals o interessants d'aquest llibre, com per exemple:
  • Posar un RSS al teu blog (Pàgina 34)
  • El blog serveix per tal de col·laborar en les diferents pràctiques i així poder aprendre. (Pàgina 40)
  • Adaptació a les noves tecnologies. No sempre ha passat que els professors estan més enrederits que els alumnes. Per tant, cal estar posat en les noves tecnologies. (Pàgina 25)
  • Què és fa en un blog d'aula? Penjar recerques, exercicis, recursos, ... També el blog del professor permet penjar apunts (Pàgina 44)
  • Finalitats didàctiques del blog. Sobretot, respectuós amb les normes ortogràfiques i gramaticals. (Pàgina 32)
  • La Blogosfera és un conjunt de comunitats ben diverses de persones que conversen, que comparteixen unes pautes i patrons de comportament que possibiliten la comunicació de manera global.(Pagina 27)

També, hem visitat d'altres blogs de mestres d'Educació Infantil.
http://bloc.ravalnet.org/bloc/9_bitacola_demestric
http://blocs.xtec.cat
http://blocs.xtec.cat/pimpambloc 
http://blocs.xtec.cat/ceipflix345


Què hi ha en un blog d'Educació Infantil?
Ens trobem el dia a dia dels nens per que els pares puguin veure les seves activitats, per l'interés de buscar una nova escola,... La protagonització del nen davant dels seus pares i que aquest ensenyi el que realitza a classe.

També, hi ha enllaços a blocs de mestres amb videos, imatges, activitats que es realitzen a classe, homenatges a escriptors, pintors o músics; espectacles interesants per anar a veure,...

Per exemple, en el blog http://blocs.xtec.cat/pimpambloc no es d'una escola sinò un blog del cicle inicial i serveix per saber que fa la classe quan estàs malalt, de viatge, etc.
El blog http://blocs.xtec.cat  és un espai per crear blogs i també buscar d'altres blocs d'interès.
I el blog http://bloc.ravalnet.org/bloc/9_bitacola_demestric és de l'Anna Pèrez, creadora de http://eduwiki.cat/index.php/P%C3%A0gina_principal i mestra d'Educació Infantil i TIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada