dimarts, 26 d’octubre del 2010

Avui a classe de Música hem començat a treballar el programa NOTEFLIGHT.

dimarts, 19 d’octubre del 2010

A classe..

El dia 14 d'Octubre de 2010.

La foto té les dimensions següents: 3456x2304 pixels. I ens va demanar que li canviesim les seves dimensions per 600 pixels d'amplada per tal de poder penjar-lo al blog.
Per poder fer aquest exercici, cal descarregar-se el programa GIMP.
Pasos a seguir:

1. Obrir l'arxiu
2. Imatge
3. Escalar imatge
4. Canviar l'amplada
5. Escala
6. Desar-ho
7. Penjar-lo al blog (clicant a inserir una imatge)

VIDEO

Dia 14 d' octubre de 2010




Avui la classe hem treballat els videos. En Jordi Simón ens ha donat un video de la facultat i una cançó. Hem creat aquest video a partir del programa Windows Media Maker. Aquest treball consistia en dividir el video en fragments i es poden afegir efectes visuals i animacions. Desprès, vaig afegir la cançó; i llegendes (que són petits textos dins del video). Cal guardar el projecte com a pel·lícula en definició estàndard.

Hi ha diferents formats de videos com mpg, wmv, avi, dvix, etc.

El video está en format wmv i cal penjar-lo al YOUTUBE per tal de que el podem penjar al BLOG.
Els passos a seguir són els següents:
1. Crear una compte YOUTUBE (amb la compte de GOOGLE ja serveix)
2. Clicar a "SUBIR" / "SUBIR VIDEO"
3. Buscar el video en les teves carpetes
4. Omplir la informació del video i la configuració de privacitat
5. Guardar els canvis
6. Un cop s'ha carregat el video només cal copiar l'enllaç

dilluns, 18 d’octubre del 2010

PREZI

PREZI

Dia  7 d’Octubre de 2010 
             
Avui a classe hem utilitzat un nou editor de presentacions online http://prezi.com/ , el qual serveix per fer presentacions més dinàmiques. Ja que es tracta d’una Web que el que intenta és posar tota la informació en una mateixa diapositiva. Per tant, es una forma diferent de presentar els nostres projectes.

Com crear una compte a PREZI?
1. Sign up now
2. Student/Teacher Licenses
3. Edu enjoy
4. Posar el email de la teva universitat en aquesta cas, martamd3@blanquerna.url.edu
5. Ens demanen el nom del centre on estudiem i la seva Web, país i ciutat
6. Ens arriba un email al correu amb un enllaç
7. Acabar de completar les dades

Usos de PREZI

Pas 1: Cliquem a New Prezi i li posem un títol i una descripció, aquesta informació la podem canviar en qualsevol moment.
Pas 2: El nostre PREZI tindra diferent opcions com: Insert, Show, Colors & fonts, Path i Frame.
Pas 3: Poc a poc podem anar introduint diferents idees,les quals després les relacionarem entre si, això es farà fent doble click a la diapositiva.
Pas 4:  La opció Insert serveix per pujar vídeos, imatges, etc. Hi ha dos opcions “Load file” per agafar de la carpeta de l’ordinador, o bé, “share”
Pas 5: La opció Frame per tal d’emmarcar.
Pas 6: Per moure alguna cosa de la presentació cal clicar a Write i apareixerà un cercle blau si el mantenim clicat ho podrem moure.
Pas 7:  Per poder realitzar un recorregut farem clic a Path i en “1-2-add”
Pas 8: Finalment, Show clicarem a Full screen per tal de veure la presentació  i comprovar si cal canviar alguna cosa o no. Les presentacions es guarden automàticament. 




Un prezi pas a pas...


WIKIPEDIA

Hi ha la mateixa informació a tots els idiomes? Això es bo o dolent?
No hi ha la mateixa informació en els diferents idiomes, i per tant, hi ha  continguts diferents depenen del idioma. Si nosaltres busquem pa amb tomàquet no hi trobarem la mateixa informació en català que en castellà, ja que es una recepta catalana.  Avui en dia tenim l’opció de poder traduir la informació i tenir diferents documents sent indiferent l’ idioma. Abans tenies que comprar la enciclopèdia i entendre l’ idioma. Per tant, això es bo perquè pots trobar tot tipus d’informació.

S’assemblen els articles en la forma?
Si, tots els articles tenen una estructura similar. En la wikipedia apareix la foto a la dreta, i la informació repartida en: introducció, el desenvolupament de l’ informació; i bibliografia, referències i enllaços externs.

Com es modifiquen els articles?
Hem de tenir una compte a la wikipedia, una vegada la tenim tan sols cal modificar el text i desar-ho. Però cal actuar amb responsabilitat.

Es cert el que posa a la wikipedia?
Quasi tot el que es posa a la wikipedia es cert, ja que treballen vuit persones corregint i per tant, que no hi hagi actes vandàlics. Però si no estàs convençut de l’ informació pots mirar les referències i la bibliografia.

Qui fa els articles?
Els articles poden estar fets per qualsevol persona que sigui usuari de la wikipedia, normalment un article esta escrit per un mínim de 500 persones.



ELS DRETS D’AUTOR

A la pàgina web http://cat.creativecommons.org/ podem protegir una pàgina web, una imatge, un vídeo i qualsevol document que pugem a Internet.

Com es realitza?
Cal anar a la pestanya que posa “llicències” on explica el tipus de condicions que pots oferir. El següent pas es: TRIAR UNA LLICÈNCIA, i podem elegir des de el seu ús comercial, poder modificar el nostre document, o bé, volem tenir tots els drets reservats.
Com posar una llicència al nostre blog?
Un cop realitzat tots els passos abans citats, hem de copiar el text. Anar a disseny, crear un gadget: HTML/JavaScript i desar-ho.

També, hem de tenir en compte alhora d’agafar imatges que tenen reservats els drets d’autor. Existeixen diferents Webs que hi ha imatges per l’ús públic, com: http://www.freefoto.com/index.jsphttp://www.flickr.com/ , i un cop agafada la imatge hem de citar d’ on l’hem extret. 

Vídeo i educació




He llegit el primer capítol del llibre de FERRÉS, J. (1992). Vídeo y educació. Ed. Paidós. Barcelona.

EDUCACIÓ AUDIOVISUAL

La tercera onada
 Segons Alvin Toffler , l’espècie humana ha patit uns canvis al llarg de la seva vida, des de la importància de la mà d’obra fins l’arribada de les primeres màquines. Avui en dia, podem parlar de la tercera onada que es basa en l’electrònica i la tecnologia.

El desfasament de l’escola
L’escola es basa en el passat, no vol adaptar-se a les noves tecnologies. Per tant, no evoluciona.

La por al canvi
Tenim por al canvi a conseqüència de factors psicològics relacionats amb un sentiment de inseguretat.  Llavors, l’escola segueix mirant cap al passat a causa de la inadaptació.

El desfasament en xifres
Als joves, el 80% de la informació els hi arriba a través dels medis de comunicació de masses o bé per la interacció social, i tan sols un 20% per l’escola.
Al 1979 es realitza a França una enquesta on la majoria de nens prefereixen veure la televisió abans que escoltar als seus pares.

Un nou home
El cervell humà es dividit en dos hemisferis, el dret i l’esquerre.
  • HEMISFERI DRET: Controla la part esquerra del cos. Reconeixement de rostres, distinció de formes, etc. Funcions espacial no verbals. Sensibilitat per allò acústic. Dimensions artístiques, musicals i espacials. Emocional, intuïtiu, creatiu i sintètic. Secundari, del repòs, espiritual i receptiu.
  • HEMISFERI ESQUERRE: Controla la part dreta del cos. Lectura, escriptura, càlcul, aritmètica, classificació i lògica. Funcions lligades al llenguatge i l’abstracció. Sensibilitat per allò visual. Part racional del pensament. Intel·lectual, analític, dominant i actiu.


Una nova manera de conèixer

Avui en dia, comencem a utilitzar més l’hemisferi dret a causa dels mitjans de comunicació de masses, encara que no deixant de banda a l’hemisferi esquerre.
Tot allò auditiu i visual té una gran importància en els nostres dies, i es reflexada a l’escola.

Un nou llenguatge
Segons Claude Santelli, “el llenguatge audiovisual es aquell que comunica les idees a través de les emocions”.
Podem definir el llenguatge audiovisual a través de set trets principals: 
  1. La barreja
  2. Llenguatge popular
  3. Dramatització
  4.  Relació òptima entre fons i figura
  5. Presència
  6. Composició per “flashing”
  7.  Encadenament “de mosaic”


El nen creix absurd
El nen creix absurd a conseqüència que esta vivint alhora en dos mons, l’un l’escola i l’altre els mitjans de comunicacions. Per tant, aquestes dues cultures xoquin i fa que l’escola es converteixi en un terme mig.

Una educació en estèreo
Es l’ intent de superar l’absurd amb una proposta unificadora, integradora. El funcionament estèreo respecte les funcions de l’hemisferi dret i l’esquerre.  Per tal que, tots dos hemisferis treballin entre si fa falta la comunicació.